Borger Unive Cup 2005
Home
Deelnemers
Poule-indeling
Toernooiprogramma
Uitslagen
Fotoverslag
Sponsoren
Algemeen
Organisatie
Sportpark
Contact
Historie


Actueel


Mei 2006
Dit jaar geen toernooi!

De vorig jaar zo succesvol verlopen eerste editie van het betaalde jeugdtoernooi van Borger krijgt dit jaar geen vervolg. De organisatoren hebben het toernooi, dat op Hemelvaartsdag 25 mei gespeeld zou worden, onlangs van de kalender gehaald. Pas in juni 2007 zullen we weer Nederlandse en buitenlandse topjeugdspelers in Borger aan het werk zien.

De oorzaken waarom het toernooi dit jaar niet gespeeld gaat worden liggen op het vlak van de hoofdsponsoring en logistieke problemen in verband met het SamenLoop voor Hoop-evenement. De zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor voor het toernooi leverde niet tijdig genoeg resultaat op en bovendien was er een onoverkomelijk logistieke probleem. In het aansluitende weekeinde vindt op het sportpark in Borger de SamenLoop voor Hoop plaats. Bij dit 24-uursevenement op 27 en 28 mei, waarvan alle opbrengsten ten goede komen aan KWF Kankerbestrijding, worden vooraf en tijdens het evenement zelf vele vrijwilligers van de SV Borger ingezet. Vrijwilligers van wie de meesten ook actief zijn bij het toernooi. De toernooicommissie doet daarom een stapje terug en geeft ruim baan voor het SamenLoop voor Hoop-evenement.

In de komende zomermaanden start de toernooicommissie de voorbereidingen voor het toernooi van 2007 en eind 2006 zullen we u via deze site informeren omtrent het deelnemersveld.


December 2005
Vrijwilligers met hoofdsponsor Univé naar SC Heerenveen
Woensdag 14 december 2005 bezocht een grote groep vrijwilligers van ons toernooi op uitnodiging van Univé het Uefa-cupduel tussen SC Heerenveen en Levski Sofia. Na de busreis, waarin nog even werd geoefend op het Friese volkslied, volgde een uitstekend warm buffet en kregen we de supportersattributen uitgereikt. Hoewel niet alle vrijwilligers Heerenveen-supporters bleken te zijn vonden de blauwe sjaals met de pompebledden gretig aftrek. De temperatuur in het stadion (rond het vriespunt) was daar ongetwijfeld mede debet aan. De wedstrijd die volgde was een ouderwets Europacupduel met een ontknoping waarvan je vooraf alleen maar kunt dromen. Pas in de slotminuut ontdeed Heerenveen zich van de stugge Bulgaren en na een goed bericht uit Marseille bleek Europese overwintering een feit. Het gaf in ieder geval voldoende gesprekstof in de sponsorruimte na afloop van de wedstrijd. De bitterballen waren van een uitstekend gehalte en ook op het bier viel niets aan te merken. Kortom, Univé boodt de vrijwilligers een geweldige avond aan en pas ruim na middernacht arriveerde het enthousiaste gezelschap weer in Borger.

Augustus 2005
Terugblik op toernooi met toekomst!
De eerste editie van de Borger Univé-Cup ‘nieuwe stijl’ is in alle opzichten uitstekend verlopen. De toernooicommissie kreeg veel complimenten voor de uitstraling, organisatie en kwaliteit van het toernooi. Dit motiveert ons om ervoor te zorgen dat het toernooi volgend jaar een nog beter vervolg krijgt, met een nog sterker deelnemersveld. Het is ons streven om het jeugdtoernooi van Borger uit te breiden met tenminste een club uit de Nederlandse top drie èn een tweetal buitenlandse topclubs.
Graag willen we de ontvangen complimenten doorgeven aan allen die het toernooi van 4 juni 2005 tot een succes hebben gemaakt. De vele vrijwilligers, de sponsors, de deelnemende ploegen, het scheidsrechterskorps, de SV Borger, de toeschouwers en alle anderen die op welke manier dan ook hebben bijgedragen aan het succes van het toernooi. Ontzettend bedankt en we hopen dat we ook volgend jaar weer op jullie mogen rekenen!

05-06-2005
Cambuur verrassende winnaar Borger Univé-Cup!
De eerste editie van de Borger Univé-Cup nieuwe stijl is verrassend gewonnen door SC Cambuur. Nadat de Friezen in de poule Vitesse al op doelsaldo waren voorgebleven werd in de finale het favoriete FC Twente/Heracles verslaan. Een andere verrassing was het bijzonder goed voor de dag komende Regioteam Borger, dat op de vierde plaats eindigde. Vooral de eerste wedstrijd van het Regioteam verliep sensationeel. Tegen SC Heerenveen stond de ploeg 8 minuten voor tijd nog op een schier onoverbrugbare 3-0 achterstand maar in korte tijd wist de verzameling Drentse talenten het duel naar zich toe te trekken met de winnende goal van Toine Loves in de slotminuut.
Dat SC Heerenveen zich vervolgens niet wist te plaatsen voor de kruisfinales was toch ook wel een verrassing. Een andere tegenvaller was FC Zwolle, dat de poulewedstrijden puntloos afsloot en ook in het duel om de 7e en 8e plaats tekortschoot tegen de amateurs van Achilles 1894.
Een team dat op basis van individuele prestaties in de prijzen viel was Vitesse. In de kruisfinale verloren de Arnhemmers nipt met 0-1 van FC Twente, maar in de strijd om de 3e en 4e plaats versloeg de ploeg van trainer Pascal Jansen het uitgebluste Regioteam Borger met maar liefst 6-1. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de in dat duel vijf maal scorende middenvelder Mees Siers topscorer van het toernooi werd. Ook de prijs van ‘Man of the Tournament’ ging naar Vitesse. Aanvoerder Rick Kluijskens, die in zijn spel veel doet denken aan Theo Jansen, werd met ruime voorsprong uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Beste keeper werd Miquel Rodenburg van Achilles 1894, zijn talent zal zeker zijn opgemerkt door de in ruime mate aanwezige scouts. De prijs voor sportiefste ploeg tenslotte was voor het team van FC Zwolle.
Alle teams genoten volop van het prachtig aangeklede sportpark De Drift en het was eigenlijk jammer dat vanwege de matige weersomstandigheden de publieke belangstelling toch wat tegenviel.

05-06-2005
PRIJSUITREIKING BORGER UNIVÉ-CUP 2005
8e prijs: FC Zwolle
7e prijs: Achilles 1894
6e prijs: SC Heerenveen
5e prijs: FC Emmen
Sportiefste ploeg (sponsor Mc Donalds): FC Zwolle
Topscorer (sponsor Oving Auto's): Mees Siers (Vitesse)
4e prijs: Regioteam Borger
3e prijs: Vitesse
Beste keeper (sponsor Bouwbedrijf Blok): Miquel Rodenburg (Achilles 1894)
Beste speler (sponsor Egberts Rijwielen): Rick Kluijskens (Vitesse)
2e prijs: FC Twente
1e prijs: SC Cambuur Leeuwarden

Totaal aantal doelpunten: 45 (in 18 duels van 2x20 min.)
Totaal aantal gele kaarten: 10
Totaal aantal rode kaarten: 2

01-06-2005
Regioteam gaat vol vertrouwen naar toernooi
Het Regioteam Borger is klaar voor de Borger Univé-Cup. Woensdagavond werd het laatste oefenduel tegen De Weide<23 op overtuigende wijze met 7-0 gewonnen. Voor rust kwam het gevaar vooral van de rechterflank hetgeen zich na een half uur vertaalde in een riante 3-0 voorsprong (doelpuntenmakers Anne Sybesma, Toine Loves en Jeremia Blanken). Een knappe actie van Jan Hooiveld op slag van rust gooide de wedstrijd definitief in het slot. Na rust liep het Regioteam via drie doelpunten van invaller Sander Zikken uit naar de 7-0 eindstand. Trainer Wim Fokkema was tevreden over het vertoonde spel: "De oefencampagne is zeer nuttig geweest. De jongens hebben aan elkaar kunnen wennen en nu moeten we zien hoe het tegen wat zwaardere tegenstanders uitpakt." Het Regioteam speelt zaterdag haar eerste poulewedstrijd om 11.45 uur tegen Heerenveen.

31-05-2005
SC Heerenveen en Achilles 1894 vervangen Duitse ploegen
Het deelnemersveld van de Borger Univé-Cup 2005 ondergaat kort voor de aanvang van het toernooi nog een tweetal wijzigingen. Een late afzegging van Werder Bremen en Vfl Wolfsburg (de DFB gaf uiteindelijk niet het verwachte akkoord voor verplaatsing van het onderlinge Bundesligaduel tussen beide teams dat voor zondag 5 juni staat geprogrammeerd) bracht de toernooileiding in verlegenheid. Na een speurtocht in binnen- en buitenland kon eind vorige week SC Heerenveen als vervanger voor Werder Bremen worden vastgelegd en vanavond is Achilles 1894 bereid gevonden om de opengevallen plaats van Wolfsburg in te nemen. Het affiche voor het toernooi blijft bijzonder aantrekkelijk met vrijwel de gehele subtop uit de Nederlandse Eredivisie, maar helaas ontbreekt het buitenlands tintje. Door deze wijzigingen is de favorietenrol komen te liggen bij FC Twente/Heracles en Vitesse.

30-05-2005
Hesdey Suart tekent contract bij Vitesse
Hesdey Suart heeft woensdagavond 25 mei een 2-jarig contract getekend bij Vitesse. A-junior Suart speelde maandag nog mee in de verloren bekerfinale tegen Jong PSV.
(Bron: www.vitesse.nl)

28-05-2005
Scheidsrechterskorps bekend
Onze regio beschikt momenteel over een behoorlijk aantal scheidsrechterstalenten. Ben Drosten uit de toernooicommissie en scheidsrechterscoördinator Jan Hooge hadden daarom niet veel moeite om ook hier tot een sterk 'deelnemersveld' te komen. De volgende scheidsrechters zullen in Borger actief zijn: Theo van der Aa, Marko Ahlers, Mario Akker, Martin Arends, Marcel Boekholt, Cees van Dijk, Erik Holties, Eric ten Horn, René Meems, Bart van der Scheer en Pieter Wimmers.

22-05-2005
FC Zwolle verliest van NAC
Het A1-elftal van FC Zwolle heeft het duel tegen NAC, klasseperiodekampioen van de eerste divisie B, afgelopen zaterdag nipt met 2-3 verloren. Hierdoor spelen de Zwollenaren op zaterdag 28 mei tegen de herkanser uit de eredivisie (NEC of RKC) en zijn ze op 4 juni gewoon in Borger aanwezig.

22-05-2005
Laatste oefenduel Regioteam Borger tegen De Weide in Borger
Op woensdag 1 juni speelt het Regioteam Borger haar tweede en laatste oefenduel in aanloop naar het toernooi. De wedstrijd waarin De Weide<23 de tegenstander is zal, in tegenstelling tot eerdere berichten, worden gespeeld in Borger. De aftrap is om 19.30 uur.

16-05-2005
FC Zwolle nog in race om promotie naar eredivisie
FC Zwolle A1 is afgelopen zaterdag klasseperiodekampioen geworden na een spectaculaire 3-2 winst op AFC. Zaterdag 21 mei speelt de ploeg tegen NAC, dat klasseperiodekampioen werd in de eerste divisie B. Wint Zwolle ook dat duel dan komt deelname aan de Borger Univé-Cup op losse schroeven te staan want dan moeten de Zwollenaren op 4 juni spelen om promotie naar de eredivisie, met als mogelijke tegenstanders RKC of NEC.

15-05-2005
Boerrigter (FC Twente A1) tekent contract bij Ajax
Ajax heeft zich versterkt met Derk Boerrigter. De 18-jarige linksbuiten komt per 1 juli 2005 over van FC Twente en tekent voor twee jaar bij de Amsterdamse club. De 18-jarige Boerrigter wordt toegevoegd aan het Jong Ajax van trainer John van den Brom. Sinds kort komt Boerrigter uit voor Oranje onder 19 jaar. De linksbuiten stond in de belangstelling van enkele Nederlandse en Duitse topclubs. Boerrigter, die met voetballen begon bij Quick ’20 uit Oldenzaal en sinds zijn twaalfde jaar bij FC Twente speelt, sluit zich aan bij Jong Ajax als de Amsterdamse Beloften de training hervatten na de zomerstop.
(Bron: www.Ajax.nl)

29-04-2005
Regioteam Borger te sterk voor Regioteam Kanaalstreek
Het Regioteam Borger<23 kwam voor het eerst bijeen in de voorbereiding op het toernooi om de Borger Univé-Cup. Na een fotosessie volgde een oefenduel tegen een gelouterd Regioteam Kanaalstreek. Het jeugdige elan won het uiteindelijk van de routine (uitslag 4-2) en daarmee werd de eerste stap naar een succesvol optreden tijdens het toernooi gezet. Trainer Wim Fokkema was content met de uitslag en het vertoonde spel.

16-04-2005
Relus ter Beek doet prijsuitreiking
De toernooicommissie is erin geslaagd om één van de meest prominente Drenten van dit moment naar Borger te halen. Niemand minder dan de heer Relus ter Beek, Commissaris van de Koningin van de Provincie Drenthe, zal de Borger Univé-Cup straks op 4 juni uitreiken aan de winnaar van het toernooi.

maart 2005
Het toernooi kort samengevat
De Borger-Univé-Cup 2005 wordt gehouden op zaterdag 4 juni. In dit eerste weekeinde van juni komen er een aantal sterke Nederlandse en Duitse teams naar het Drentse Hondsrugdorp Borger om deel te nemen aan dit sterk opgewaardeerde toernooi. De organiserende vereniging SV Borger (sectie zaterdag) ontvangt op Sportpark De Drift de volgende A1-elftallen:

- FC Twente / Heracles
- Vfl Wolfsburg (Duitsland)
- Werder Bremen (Duitsland)
- Vitesse
- BVO Emmen
- FC Zwolle
- SC Cambuur Leeuwarden
- Regioteam Borger (<23 jaar)

Een boeiend deelnemersveld, een compacte toernooiopzet en een interessant tijdstip. Immers, zo pal voor de start van het WK Jeugd (met o.a. het dichtbij gelegen Emmen als speelstad) zal jeugdvoetbal volop in de picture staan.
Naast het voetbal worden er een aantal leuke nevenactiviteiten georganiseerd. Voor voetbal-liefhebbers, trainers, scouts en sponsoren is er dus alle reden om op zaterdag 4 juni met het hele gezin naar Borger af te reizen!naar de vorige paginamail sturen naar de organisatienaar de hoofdpagina